Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kepler-22 b. egy lakott világ lenne ?........

2011.12.15

 Kepler-22 b. Felfedezése.....

2011-December 5-én a NASA Kepler űrteleszkópja talált egy kis tömegű exobolygót egy 600 fényévre lévő nap típusú csillagnál.Ez a exobolygó azonban más mint az eddig találtak. Mért ? Életet hordozhat !!!!

A "Föld testvéreként" beharangozott bolygó átmérője kb. 30 000 km-er, tömege: 34 földé.Ez már akkora tömeg ami már nem tartozik a Föld típusú bolygók ( szuperföldek ) közé.Sűrűssége kb. 2,20 g / köbcenti.Csillagától 12,7 millió Km-re  , 290 nap alatt kerüli meg.

 Az hogy a kutatók ezt a bolygók "szuperföldnek" jelentik ill. jelentették be az Téves, mivel ez a bolygó tömege 34-szerese a Földének,s csak azok lehetnek Szuperföldek amik 10 földtömeg alatt vannak.Tehát a Kepler-22 b egy túlméretezett Uránusz-bolygó, csak épp nagyobb sűrűsségben, s sokkal jobb klímában van, mint a Uránusz bolygó. Feltételezések ( s egy sor mérés szerint ) a bolygó felszíni hőmérséklete igen "kellemes" 21 C fokos lehet. Éjszakai oldala meg - 11 C fok. Ezen tények alapján a Asztrobiologusok ( földönkívüli élet kutattásával foglalkozó tudományág ) lehetséges valamilyenféle primítív életforma ezen a világon.A környezeti feltételek adottak, s ahol ezek a tényezők adottak ott élet van.Igaz ezek a kinyílvánulások még nem jelentik azt is hogy tényleg létezne élet a Kepler-22 b-n. Ha létezik is, biztosra vehetjük az nem, fejlett civilizáció.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szilviaagnes@gmail.com

(Szylvia, 2012.02.05 22:37)

szia. teszel még ki képeket mert nagyon tettszenek !!! A cikkek is jók, én amatőr csillagásza vagyok, de csak 2-3 éve kezdtem el. Képeket nagyon szeretem, és szép látni ilyeneket is hogy mik vannak D
Puszi.Andris.